Aanpassingen aan levensstijl

Als iemand echt wil om de symptomen te elimineren, zijn er een aantal fundamentele eisen die moeten worden gevolgd. Bovendien moet men zich bewust zijn van de natuur geneeskunde die verlichting kan bieden, terwijl het maken van de overgang naar een levensstijlaanpassing om ziekte te voorkomen.

Levensstijl aanpassing is een belangrijke maatregel om ziekte kunnen voorkomen en genezen. In TCM, men behandelt de ziekte maar ook de patiënt as geheel, wanneer de ziekte beelden duidelijk vermindert is, ga je stuk veder, proberen samen met patiënt de oorzaak uitzoeken, vooral voedsel allergie. dit is heel essentieel om de allergie reactie kunnen voorkomen. Wanneer de patiënt zichzelf betere gemotiveerd om levensstijl goed aanpassen, wordt gezondheidstoestand snel en beter herstelt.

 1. Gezonde voeding:

  Bijdrage aan verzadigde vetzuren inname per productgroep (%)

  Gezond en vooral ook gevarieerd eten, eten volgens vijf elementen en zuur-base evenwicht, vermijden of te minste minimaliseren van transvet en suikers(ook zoetstoffen van frisdranken), drink meer thee vooral groene thee.

 2. Stoppen met roken: Roken beschadigt de bloedvaten, vermindert de hoeveelheid zuurstof in het bloed en versneller het hart slag.
 3. Beperken consumptie van alcohol, cafeïne, zout en verzadigd vetten, zoals boter en kaars.
 4. Dagelijks bewegen van lichaam en geest, zoals sport, wandeling, fietsen; meditatie, oefeningen van Taiji en Qigong, en Yoga
 5. Voorkomen en behandelen van overgewicht.
 6. Verminderen stress, stoppen met hectisch levensstijl.
 7. Zorgen voldoende rust en slapen.

  onverzadigde en verzadigde vetten

 8. Dieet aanpassing bij stoolgaan problemen, zoals chronische constipatie of diarree zonder organische afwijking.
 9. voedingssupplementen en tonic kruiden namen voor betere weerstaand.