Tarieven en Vergoeding – kosten bedragen, betaling, afmeldingsregeling

De Kosten bedragen:
  • Pinnen_contantEerste consult€ 90,-  inclusief intake-gesprek, onderzoek, pols/tong diagnose, en behandeling, duur 60 minuten
  • Vervolgconsult: € 55,-  gesprek en behandeling 40-45 minuten

De tarieven voor acupunctuur zijn gewijzigd m.i.v. 1 januari 2013, omdat de overheid besloten heeft 21 % b.t.w. te heffen voor een acupunctuur behandeling. Voorheen werd geen b.t.w. geheven, net zoals bij andere para-medische beroepen.

Betaling: De kosten behoren na een sessie ter plekke gepind of contant betaald te worden, daarna krijgt de patiënt een nota voor declaratie bij zorgverzekeraar.

Acupuncturist Z.G. Yang is aangesloten bij beroepsvereniging NVA (Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur). De kosten van acupunctuur behandelingen worden door de meeste zorgverzekeraars vergoed via een aanvullende polis. Zie Vergoedingoverzicht lijst. Voor een bezoek aan acupuncturist Z.G Yang heeft u geen verwijsbrief nodig van uw huisarts.

Acupunctuur behandelingen vallen onder alternatieve geneeswijzen, die vergoed worden via aanvullende verzekeringen. De hoogte van de vergoeding varieert per verzekeraar en per polis. Het is aan te raden om vooraf de specificaties van uw polis goed te lezen of even contact op te nemen met uw verzekeraar. In dit geval is de volgende informatie belangrijk:

  • AGB therapeut code: 90/041864
  • AGB praktijk code: 90/01968

Vergoedt uw zorgverzekeraar, dan moet op de factuur altijd uw BSN nummer en uw geboortedatum vermeld worden. Neem dan ook altijd uw identificatiebewijs mee naar het eerste consult.

Afmeldingsregeling

Bent u verhinderd voor een afspraak bel dan minimaal 24 uur van te voren af. Het handigste is als u meteen een nieuwe afspraak plant. Als u te laat (binnen 24 uur) afzegt, of niet op een afspraak verschijnt, dan wordt helaas de afspraak bij u in rekening gebracht.

Vergoeding acupunctuur 2017

In Nederland, acupunctuur behandelingen worden vergoeden door meeste zorgverzekeringen in het aanvullende pakket. De hoogte van de vergoeding verschillen per verzekeraar en per polis. De Vergoeding lijst ziet u hier.